Visita al MNAC, al Pavelló Alemany i l’escultura “Dona i Ocell”

El dia 31 de maig els alumnes d’Història i fonament de les arts de 1r i d’Història de l’art de 2n de batxillerat van realitzar una sortida a Barcelona amb l’objectiu de visitar una sèrie d’obres d’art emblemàtiques i que formen part del programa de la matèria. L’activitat fou organitzada pel Seminari d’Història i els acompanyaren els professors Sara Mir, Ignasi Morgades i M. Alba Oliveras.

En primer lloc vàrem poder contemplar i comentar l’escultura “Dona i ocell” de Joan Miró, que es troba al Parc de l’Escorxador. Tot seguit vàrem visitar i explicar el “Pavelló Alemany”, obra de l’arquitecte racionalista Mies Van der Rohe. L’edifici va ser concebut com a pavelló per representar Alemanya en l’Exposició Universal de Barcelona de 1929. Un cop acabada l’Exposició va ser enderrocat, però fou reconstruït el 1986 en el mateix emplaçament i fidel a l’obra original.

Per últim vàrem fer una visita guiada al MNAC (Museu Nacional d’Art de Catalunya), concretament vàrem fer els itineraris d’Art Medieval i d’Art Contemporani, centrant-nos d’una forma especial en les obres de selectivitat.

Podem ben dir que fou una sortida molt ben aprofitada i enriquidora!.